Yapı Sektörünün Bölge Buluşması Tüyap Diyarbakır’da Başlıyor…

TÜYAP Fuarcılık tarafından, T.C. Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO),  Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB), TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, TMMOB Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi ve KOSGEB’in desteği ile düzenlenen 9. ORTADOĞU İNŞAAT FUARI 14-17 Mart 2019 tarihleri arasında TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecektir.

Bölgenin ticaret merkezi Diyarbakır, özellikle son yıllarda “kentsel dönüşüm ve modern toplu konut” projeleri ile inşaat sektörü ve kentsel yaşam anlamında, bölgenin hızla gelişen illerinin başında yer almaktadır. Bu bağlamda, altyapı, üst yapı ve çevre düzenlemeleri ile ilgili yatırımlarda, her geçen gün artış olduğu göze çarpmaktadır, dolayısıyla bu anlamda sektör açısından önemli bir pazar oluşmuştur. İşte bu noktada 9.ORTADOĞU İNŞAAT FUARI bu pazarlara hitap eden önemli bir buluşma olacak, bu sektörlere yönelik tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek, inşaat sektörünün gelişimine ve çağdaş kentleşme sürecine olumlu katkılar sağlayacak ürün ve hizmetlerin tek çatı altında sergileneceği bir platform olacaktır.

İnşaat malzemeleri, yapı teknolojileri, iş ve inşaat makinelerine ilişkin ürün ve hizmetlerin geniş bir yelpazede sergileneceği Fuar sektörün nabzını tutacak ve ortaya çıkacak iş hacmi ile gerek inşaat sektörüne,  gerekse bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlanarak, bölge yatırımlarının gelişmesine de katkı sunulacaktır.

Fuar, ülke ekonomisinde önemli bir paya sahip yapı sektöründeki tüm yeniliklerin, gelişmelerin ve ürünlerin sergileneceği, sektördeki gelişme ve yeniliklerden haberdar olma, sektör içinde durum analizi yapabilme, müşterilerle bir araya gelebilme, bayilik verme, mevcut bayilerle ilişkileri geliştirme gibi birçok imkanı sunarken mimar, mühendis, müteahhit, kamu kurumları ve yatırımcı kuruluşlar ile nihai tüketicileri ve yurtdışından özellikle İran, Irak ve Tunus’dan gelecek Alım Heyetlerini katılımcı firmalarla buluşturacak bir organizasyon olacaktır.

Detaylı Bilgi için;

KOSGEB- Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen, girişin ücretsiz oldugu ve 14 Mart 2019 Tarihinde ziyarete açılacak olan fuar 14-15-16 Mart tarihlerinde 10:00-19:00, 17 Mart tarihinde ise 10:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir.

TÜYAP DİYARBAKIR

GÖZDE OCAK BAŞTIMAR